30. marraskuuta 2017

167/412 Apu

En ole koskaan elämässäni ollut kovin hyvä ottamaan apua vastaan, vaikka sitä mielelläni annan toisille.  Eteenpäin olen mennyt mentaliteetilla "kyllä minä pärjään, ei mua tarvitse auttaa".  Olen kuitenkin vähitellen oppinut myöntämään, että toisten tarjoaman avun voi ottaa vastaan eikä se ole mitenkään kamalaa jopa pyytää tai järjestää sitä.

Konkreettista apua mitä tällä hetkellä saan on Mafyn valmennus, joka auttaa minua pääsykoevalmistautumisessa. Säännölliset soitot ja tsekkaukset olen kokenut hyväksi. Olen saanut hyviä ohjeita siitä kuinka projektissa edetä ja purkaa hieman tuntojani. Viimeisen parin viikon aikana on ollut ihan hyvä flow kaiken kaikkiaan. Lukeminen rullaa mukavasti, vaikka töissä on rankempaa kuin aikoihin ja kotonakin omat juttunsa.

Uuusimpana arkisena apuna meillä on lapsenvahti.  Hän kävi meillä eilen ensimmäisen kerran. Lapsenvahdin kanssa on alustavasti sovittu kerran viikossa 1-2 tunnin aika, jolloin minä voin lukea ja vaimo saa hetken omaa aikaa. Oman pienen hengähdyshetken merkitys varmasti entisestään korostuu nyt, kun pikku-H  nyt jää vaimon kanssa kotiin. Tänään oli viimeinen päiväkotipäivä ja pikku-H viettää nyt sitten yhdessä vaimon kanssa "äitiyslomaa". Vaimo on ollut sairaslomalla jo hetken raskaudenaikaisten vaivojen vuoksi. Liitoskivut ja selkävaivat tekevät liikkumisesta vaikeaa ja rasitus provosoi supistuksia. Laskettuunaikaan on vielä 9 viikkoa jäljellä, joten hetki pitäisi vielä jaksaa.

Osaatko Sinä ottaa apua vastaan ja millaista apua olet pääsykoevalmennusta ajatellen saanut?

-H-


2 kommenttia:

  1. Mulle suuri apu on ollut miehen neuvot. Hän on opiskellut paljon mekaniikkaa ja voima ja liike-kurssin asiat ovat hänellä hyvin hanskassa. Ilman häntä olisi jäänyt monta tärkeää juttua tajuamatta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä hienoa jos oma puoliso voi ja haluaa olla avuksi! :) Mukava juttu kuulla!

      Poista

Kaksi viikkoa

Nyt on tullut kuluneeksi kaksi viikkoa pääsykokeesta. Olo on ollut viime aikoina jokseenkin tyhjä ja uuvahtanut. En ole vain saanut aikaisek...