5. lokakuuta 2017

223/418 Kuinka meidän raskaus sujuu?

Niin ne viikot ovat raskaudenkin osalta ovat vierineet eteenpäin.  Heinäkuussa kerroin meidän perheenlisäyksestä. Nyt ollaan raskausviikolla 22+ 3 ja pari viikkoa sitten saimme tietää, että perheeseemme on mitä luultavammin saapumassa toinen tyttölapsi. Tuolloin ultraäänessä selvisi, että lapsen sydämessä on lisälyöntejä ja tämän vuoksi määrättiin kontrolli ultraääni. Meitä tuo tieto lisälyönneistä ei hätkähdyttänyt, koska esikoisellamme oli samanlainen löydös, joka myöhemmin todettiin poistuneeksi ja johtui mitä luultavammin vain sikiön sydämen kehittymättömyydestä.

Kummasti sitä naiivisti ajattelee, ettei kovin ikävät ja raskaat asiat tai onnettomuudet osu omalle kohdalle. Kuvittelee olevansa jotenkin turvassa. Tänään vaimon käydessä kontrolli ultrassa tämä illusio ainakin romuttui. Lapsemme sydän on kunnossa ainakin ultraäänen perusteella, mutta tutkimuksessa selvisi jotakin muuta. Lapsella todettiin olevan suuri nestemäinen kertymä peräsuolen/suoliston alueella ja hyvintodennäköisenä pidetään, että lapsen vaivan nimi on anusatresia. Se on synnynnäinen rakennepoikkeama peräaukon ja peräsuolen alueella ja se luokitellaan Suomessa harvinaiseksi vaivaksi. 65 %:lla potilaista, joilla esiintyy anorektumin häiriö, on myös muita epämuodostumia ja eniten niitä on todettu virtsateissä, selkärangassa, sydämessä ja ruokatorvessa.

Lisää asiasta meille selvinnee ensi viikolla, kun meillä on aika sikiölääketieteen keskukseen Helsinkiin.  Olo on nyt jokseenkin tyhjä, sillä epätietoisuus on suuri. Se mitä tämä tuo tullessaan lapsen terveyttä ja meidän perhettä ajatellen on arvoitus. Tieto lisää tuskaa ja sitähän sairaanhoitaja heti hakee. Alkaa ikäänkuin varautumaan pahimpaan mahdolliseen, vaikka kokonaiskuvaa tilanteesta ei vielä ole ehtinyt piirtymään. Ehkä se on ihan tavanoimainen reaktio. Mutta tämmöstä tänne meille nyt kuuluu ja se mitä on vastassa niin otetaan vastaan ja asioilla on kaiketi aina tapana järjestyä tavalla tai toisella.

Tämän kaiken keskellä itkuisena vaimo jaksoi minulle sanoa, että älä H luovuta opiskeluhaaveidesi kanssa ainakaan vielä. Pyysi olla huolehtimatta liikaa. Tuo on kai sitä todellista rakkautta 💛

-H-

3 kommenttia:

  1. Voimia teille kaikille <3 Toivotaan parasta - mitä se sitten teidän tilanteessanne onkaan. Lämpimiä ajatuksia koko perheelle!

    VastaaPoista

Kaksi viikkoa

Nyt on tullut kuluneeksi kaksi viikkoa pääsykokeesta. Olo on ollut viime aikoina jokseenkin tyhjä ja uuvahtanut. En ole vain saanut aikaisek...