20. huhtikuuta 2017

391/412 Älä kerro Martille

Maailmassa pyritään liikaa ratkaisemaan asioita sotimalla ja käyttämällä väkivaltaa. Nämä äärimmäisen järeät keinot murskaavat päivittäin lukuisten ihmisten unelmia ja rikkovat perheitä.

Omassa työssäni kohtaan ihmisiä, jotka ovat paenneet tänne kotimaastaan sodan vuoksi. He ovat pahimmillaan menettäneet perheensä osittain tai jopa kokonaan. Osa heistä on kokenut moninaista väkivaltaa, joutunut kidutetuiksi, raiskatuiksi tai muutoin kaltoin kohdelluiksi. He ovat ovat nähneet kärsimystä ja kuolemaa. Fyysisesti ja psyykkisesti he ovat traumatisoituneet loppuiäkseen. Mielestäni kenenkään ei tarvitsisi kokea sellasia asioita. 

Siksipä..  Älä kerro Martille, katso loistava video ja osallistu: https://vimeo.com/213820908

Kuva: Kampanjan sivuilta

Alla oleva teksti kopioitu varainhankintakampanjan esitteestä:

ÄLÄ KERRO MARTILLE -VARAINHANKINTAKAMPANJA

Kun presidentti Martti Ahtisaari täyttää kesäkuussa 80 vuotta, koko Suomi on mukana juonessa. Keräämme suomalaiset yhteen antamaan hänelle lahjaksi sitä, mitä hän on koko elämänsä halunnut: enemmän rauhaa. Älä kerro Martille -kampanja kerää varoja rauhannobelisti Ahtisaaren perustamalle CMI-järjestölle, joka ehkäisee ja ratkaisee väkivaltaisia konflikteja neuvottelun ja vuoropuhelun avulla ympäri maailmaa. Mutta pidetään kimppalahja yllätyksenä. Ei kerrota vielä Martille.

Yksi CMI:n rauhanneuvottelukierros maksaa keskimäärin 40 000 euroa – sotatoimien kustannukset ovat 4 miljardia päivässä.

Rauhanneuvottelujen on todettu olevan tehokkaimpia keinoja ratkaista konflikteja. Siinä missä suuri osa konflikteista ratkaistaan neuvottelemalla ja polittisten prosessien kautta, vain pieni osa päättyy sotatoimien myötä.

Suomella on pitkä historia väkivaltaisista konflikteista – ja niistä selviämisestä. Suomalaiset ovat osallistuneet maailmalla rauhantyöhön, ja meidät tunnetaan siitä. CMI on tärkeä osa tätä jatkumoa: sen myötä me suomalaiset voimme tukea yhteisymmärryksen ja yhteistyön edistämistä väkivaltaisten konfliktien riepottelemissa yhteiskunnissa.

”Rauha on tahdon asia. Kaikki konfliktit voidaan ratkaista, eikä niitä saa päästää pitkittymään tekosyiden varjolla.”
 – Presidentti Martti Ahtisaari, CMI:n perustaja

Toivomme, että Martti Ahtisaaren 80-vuotissyntymäpäivän kunniaksi järjestettävään kimppalahjaan lähtisi mukaan koko Suomi. Jo pieninkin lahjoitus auttaa CMI:tä jatkamaan tärkeää työtä maailmanrauhan puolesta. Nöyrä toiveemme on, että ihmiset ja yritykset jakaisivat kampanjaa eteenpäin toisilleen, yrityksille ja poliittisille päättäjille. Mutta muista, että presidentti Ahtisaari ei saa kuulla kampanjasta ennen 15.6.2017! Lähde mukaan osoitteessa alakerromartille.fi #alakerromartille

Kuva: CMIPeace & love! 
Terveisin pieni pasifisti H 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaksi viikkoa

Nyt on tullut kuluneeksi kaksi viikkoa pääsykokeesta. Olo on ollut viime aikoina jokseenkin tyhjä ja uuvahtanut. En ole vain saanut aikaisek...