19. heinäkuuta 2017

301/412 Kysymyksiä ja vastauksia Mafynetistä

Sain kysymyksiä liittyen Mafynetti2:seen eräältä lukijaltani ja ajattelin kirjoittaa kysymyksiin vastaukset myös tänne blogin puolelle. Samoja kysymyksiä on varmasti myös muilla pyörinyt mielessä Mafynetin hankintaan liittyen. Kokemukseni Mafynetistä on vielä varsin lyhyt, mutta vastaan parhaani mukaan.

Oletko ollut tyytyväinen Mafynettiin?
Olen ollut. Mafynetin käytön aloittaminen oli helppoa. Kertaustoiminto vaikuttaa erittäin hyvältä ominaisuudelta. Lisäksi pidän siitä, että aiheita käsitellään monipuolisesti ja samoihin aiheisiin palataan opiskelun edetessä ja syvennetään osaamista vähitellen.

Mafynetti-pakettiin kuuluu ilmeisesti, jotain harjoitus kokeita: tulevatko ne paperisena kotiin vai mennään niitä tekemään johonkin koesaliin?
Lääketiede itseopiskelumateriaaliin kuuluvat paperiset harjoituskokeet, jotka lähetetään postitse kotiin vuoden vaihteessa. Lääketiede etäkurssi vaihtoehdossa harjoituskokeet tehdään koesalissa ensi kevään aikana erikseen ilmoitetun aikataulun mukaisesti ja kokeet saa arvioituna takaisin. Kummassakin vaihtoehdossa harjoituskokeita on ilmoitettu olevan kahdeksan.

Oletko lukenut/laskenut pelkkää Mafynettiä vai myös kirjoista?
Olen nyt pääasiassa käyttänyt Mafynettiä. Muutamia juttuja tarkistanut oppikirjoista. Mafynetissä on mielestäni ollut hyvin teoriaa ja sitä on sitten päässyt tehtävissä soveltamaan. Oma ajatukseni on se, että en varmastikaan lukemalla lue enää oppikirjoja vaan satunnaisia juttuja teorioista sieltä täältä. Pelkään, että ammun tällä itseäni jalkaan ja voi olla toki, että muutan vielä mieleni, mutta tällä hetkellä ajatukset ovat tämänkaltaiset.

Onko se kertausominaisuus hyvä, osaatko sanoa optimoiko se kerrattavia asioita sen mukaan miten olet osannut tehdä tehtäviä?
Mielestäni kertausominaisuus vaikuttaa hyvältä, kuten edellä jo mainitsin. Itse olen tehtävän tarkistettuani vastannut etten vielä osannut tehtävää jos asia ei ole ollut minulle aivan todella selkeä. Kertauksen tehtyäni jostakin aiheesta olen huomannut, että osaankin asian, vaikka aiemmin se tuntui siltä ettei tämä nyt mene kaaliin. Opinto-ohjauksen alkaessa haluan kertaamisesta kyllä vielä keskustella, että mikä olisi järkevin tapa edetä asiassa.

Onko kaikista aineista malliratkaisut ja onko ne hyviä?
Kaikkiin tehtäviin on malliratkaisut. Lisäksi on myös tehtäviä joiden ratkaisemiseen annetaan ensin vihje, jos ei tehtävä muutoin aukea. Mielestäni on myös hyvä, että ratkaisuja on mahdollista scrollaamalla paljastaa pala kerrallaan, niin ettei koko ratkaisu katso kerralla vaikean tehtävän kohdalla vaan yrittäisi itse päästä ratkaisuun ensin. Malliratkaisut ovat mielestäni erittäin tärkeät ajatellen sitä, että esimerkiksi itselläni ei ole omiin kirjasarjoihini tehtävien täydellisiä ratkaisuja, ainoastaan pääsääntöiseti oikea vastaus. Sehän ei kamalasti palvele oppimistani jos ainoastaan saan tietää vastaukseni olevan oikea vai väärä. Tärkeintä on ymmärtää se, että missä kohtaa on mennyt pieleen.

Onko Mafynetti liian vaikea jos ei ole opiskellut lukion oppimääriä ensin, vai oppiiko ne siinä matkan varrella?
En sanoisi Mafynetin olevan liian vaikea, toki haasteellista itselleni on ollut se, että kemian ja fysiikan opiskelu on itselleni ollut uutta ja uusia opeteltavia asioita on paljon. Uskon oppivani asioita Mafynetin kautta tässä pääsykoematkani varrella.

Toivottavasti tästä oli jollekin pohtivalle apuja. Lisäksi pienenä vinkkinä: nyt heinäkuun lopusta lähtien Mafynetti2 on mahdollista saada myös omalle laitteelle, jolloin hinta tipahtaa hieman. Juuri tätä vaihtoehtoa lukijani oli harkinnut.


-H-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaksi viikkoa

Nyt on tullut kuluneeksi kaksi viikkoa pääsykokeesta. Olo on ollut viime aikoina jokseenkin tyhjä ja uuvahtanut. En ole vain saanut aikaisek...