16. heinäkuuta 2017

304/412 DIY-projekti part 2

Niinhän siinä kävi, että DIY-projekti vei miltei koko eilisen päivän. Päädyin tekemään itse yöpöydät, joten ne jäivät Ikeasta hankkimatta. Ikeasta löytyi kuitenkin valaisimet. Valitsin Hektar-valaisimet ja lisäksi yöpöytien välitason kattoon ledit. Ajattelin, että valo mukavasti heijastuisi säleikön läpi, joka oli suunnitelmissa toteuttaa. Visio oli pään sisällä ja joitain mittoja päätyi paperille saakka vasta, kun työkalut olivat jo käsissä ja homma tulilla.  Työskentely sujui jouhevasti, vaikka tässä ei nyt menty mentaliteetilla "hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty".


OSB-levyä olisi saanut tilaamalla, mutta nyt kun oli suunnitelmissa toiminta, niin en jäänyt odottelemaan ja materiaaliksi valikoitui koivuvaneri. Ostin kaksi levyä koossa 15mm 1220mm x 2440mm. Levyt eivät tietenkään mahtuneet autoon, joten kulkeutuivat vanhempieni pihamaalle isäni avustuksella peräkärryssä.

Toinen levyistä tuli koko koossaan sängynpäädyn kooksi. Toisesta työstin yöpöydät. Sirkkelöin säleikköön rimat. Isä auttoi tasojen leikkaamisessa ja säleikön kiinnityksessä.


Kun yöpöydät oli kiinnitetty päätylevyyn porattiin vielä reiät sähköjohdoille, jotta led-valojen piuhat kulkeutuvat levyn taakse, ja että puhelimien latauspiuhat saa ujutettua lokeroon. En halunnut missään tapauksessa johtoja esille roikkumaan. Hektar-valaisimien suhteen olikin hieman miettimistä miten ne kiinnittäisin. Päädyin kuitenkin, että ne laitetaan pakkauksessa mukana olevilla puristimilla yläreunaan kiinni, jolloin niiden paikkaa voi halutessaan myös helposti vaihtaa. Katkaisimet kiinnitin vielä levyn reunoihin niin, että niitä on helppo käyttää.

Mietin pitkään, että käsittelenkö vaneria lainkaan ennen vaimon mielipidettä värimaailmasta. Sain kuitenkin kullanarvoisen vinkin Pikku-H:n kummisedältä, joka on puuseppä-muotoilija. Pinnan voi käsitellä Marseille- saippualiuoksella. Se antaa pinnalle likaa hylkivän suojan ja pientä syvyyttä puunväriin. Saippua on hajusteeton, sekä väri- ja säilöntäaineeton. Lisäksi käsittely tarvitsee tehdä vain kerran ja kuivuminen on nopeaa. Kuulosti hyvältä, ja päätin kokeilla!

Levy sai siis saippualiuos käsittelyn tänään. Raastoin juustohöylällä saippua palasta noin golfpallon koon edestä pientä silppua ja sen laitoin silpun liukenemaan litraan lämmintä vettä. Tämän jälkeen pensseli heilui. Kuivumisen jälkeen oli luvassa projekti viimeinen vaihe, eli kiinnitys ja valaisimet paikoilleen. Projekti on tällä erää valmis. Se, että saako sängynpääty yöpöytineen joskus pintaansa oikeaa väriä tai muuta tuunausta jää nähtäväksi.


Nyt sitten torstaihin saakka jännitän, että oliko projekti hitti vai huti! Ilahtuuko vaimo?! 😀

-H-

Ps. Jos en pääse lääkikseen, niin rupean puuseppä-sähkömieheksi! 😉 Varsin mukavaa puuhaa tuollainen käsillä tekeminen! Ja kiitos avusta isä, joka kuljetti levyt, auttoi ja opasti! 

6 kommenttia:

Kaksi viikkoa

Nyt on tullut kuluneeksi kaksi viikkoa pääsykokeesta. Olo on ollut viime aikoina jokseenkin tyhjä ja uuvahtanut. En ole vain saanut aikaisek...