11. heinäkuuta 2017

309/412 Pääsykokeen analyysiTilasin yliopistolta valokopiot omista pääsykoevastauksistani. Ajattelin, että on hyvä vilkaista mistä tehtävistä olen pisteitä saanut jos olen saanut sekä verrata omia vastauksiani mallivastauksiin. Olin kokeeseen mennessäni mielestäni varsin realistinen ja tavoitteena oli saada kokeesta edes kaksi pistettä, ikään kuin edes mieltä lämmittämään. Noin 40 tunnin lukemisella koetta edeltävästi ja ekojen kurssien läpikäymisellä odotukset eivät voineet olla korkealla.

Kreikasta kotiuduttuamme kirje yliopistolta oli saapunut. Avasin sen heti, ja silmäilin pistemäärät läpi. Olin saanut koko kokeesta 17 pistettä. Olin ylittänyt omat odotukseni reilusti, mutta kyllä hieman alkoi hirvittämään ja pieni salaman nopeasti ohimenevä masennus valtasi. Voiko oikeasti näin onnettomalla lähtötasolla ikinä päästä sisään?

Kokeessa en ollut osannut laskea oikein ainuttakaan laskua. Monivalinnoista olin tehnyt noin vajaa puolet, joista yhtä paljon oli oikein ja väärin eli ei ihan putkeen mennyt. Tehtävästä 8 olin saanut kolme pistettä, joten olin jo aiemmin oikeassa sen suhteen, ettei mun kannata lähteä risteyttämään tietyn värityksen toivossa koiria eikä mitään muutakaan. Tehtävässä 9 piti kuvailla ihmisen sukupuolen määräytyminen ja sukupuoliominaisuuksien kehittyminen sekä niihin vaikuttavat tekijät ja tapahtumaketjut eri kehitysvaiheissa. Sain tuosta tehtävästä pisteitä 10/20. En vastannut tehtävässä tarpeeksi täsmällisesti ja minulta jäi mainitsematta mm. missä alkion sukurauhaset muodostuvat, SRY-geeni enkä luetellut kaikkia tehtävän vastauksessa vaadittuja hormoneja.

Tämä on miltei häpeällistä, mutta tehtävästä 10 sain 3 pistettä, jossa piti nimetä ihon kerrokset ja rakenteet. Mulla tyhjeni ton tehtävän kohdalla kokeessa pää ihan tyystin, vaikka tiedän kaikki. En tiedä mitä tapahtui. Mulla meni hikirauhanen ja talirauhanenkin väärinpäin, ja sen takia b-kohdankin pisteet jäi saamatta.

Tehtävä 11 oli täydennystehtävä, jossa vastasin kahteen kohtaan ja toinen niistä oli oikein eli sieltä tipahti yksi ja kokeen viimeiseksi jäänyt piste.

Alla olevista linkeistä pääset halutessasi tarkastelemaan tehtävämonistetta ja vastausanalyysia:


Vaimo toi välipalaa, kun olin lukemassa

Ensi vuoden koetta varten pitää tietysti opiskella älytön määrä lisää teoriaa, sisäistää tieto ja kehittää laskurutiinia. Lisäksi pitää miettiä vastaustekniikkaa yleisesti ottaen, ettei puutteellisen vastaustekniikan vuoksi jäisi pisteitä saamatta. Erittäin tärkeää on myös kiinnittää huomiota huolellisuusvirheisiin, joita nyt laskuja tehdessä toisinaan tullut. Näihin tulen palaamaan varmasti vielä kyllästymiseen saakka.

Paljon Sinä sait pisteitä pääsykokeesta, nyt tai aikaisemmin ja mitä mietteitä tulokset herättivät? Olisi mukava kuulla!

-H-2 kommenttia:

  1. Sain 116,5 pistettä nyt toisella hakukerralla ja harmittaa, että elukalle sillä olisi päässyt mutta ei sinne minne halusin :/ nyt olen kuitenkin löytänyt uuden motivaation ensi vuotta varten :) Sun kannattaa muistaa nyt ihan luku-urakan alussa että niitä tappioita tulee ja niistä ei kannata lannistua, laittaa vain kirjan sivuun hetkeksi ja seuraavana päivänä katsoo uudestaan. Mulla on kans pääsykoeaiheinen blogi http://teekkaristalaakariksi.blogspot.fi/?m=1 jos kiinnostaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä oot saanut pisteitä jo aika hyvin! Kävin lukemassa blogisi lävitse, jään mieluusti seuraamaan :) Sulla on ainakin laskurutiini hyvällä mallilla nykyisten opiskeluiden ansiosta ja lukiostakin hienoja arvosanoja. Hienoa myös, että vastoinkäymisistä huolimatta jaksat myös tavoitella unelmiasi! Tsemppiä ja jaksamista lukemiseen sinnekin! :)

      Poista

Kaksi viikkoa

Nyt on tullut kuluneeksi kaksi viikkoa pääsykokeesta. Olo on ollut viime aikoina jokseenkin tyhjä ja uuvahtanut. En ole vain saanut aikaisek...