12. heinäkuuta 2017

308/412 MAFY:n opiskeluopas part 1

Maanantaina aloitin Mafynetin käytön toden teolla. Aiemmin olin vain tutustunut yleisesti Mafynetin käyttöön ja lukenut MAFY:n opiskeluopasta. Opiskeluoppaan sisältö on mielestäni yllättävän laaja ja yllätyin positiivisesti. Oppaassa on hyvin asiaa yleisesti siitä, mitä tarvitsen päästäkseni lääkikseen ja millaisin keinoin optimaalisesti voin tavoitteeseeni päästä. Lisäksi oppaassa käsitellään tyypillisimpiä virheitä, joita pääsykokeisiin valmistautuvat tekevät. Yleisimpi virheitä mitä itse oppaasta poimin ovat valmistautumisajan aliarvionti, epäsäännölliset ja tehottomat työskentelytavat. Opiskelutekniikalla on erittäin suuri merkitys lopputulosta ajatellen. Tärkeimpänä knoppina itse poimin vinkin passiivisen ja aktiivisen oppimisen suhteen. Teorian lukeminen on melko passiivista kun taas tehtävien tekeminen tekee oppimisesta aktiivista. Lisäksi kertaamisen tärkeyttä ei missään tapauksessa tule laiminlyödä. Itsehän olen tämän projektin alettua melko passiivisesti lukenut teoriaa, vaikka tehtäviä ja muistiinpanojakin olen toki tehnyt. Tästä myös joku fiksu lukijakin aiemmin antoi vinkkiä! Nyt Mafynetin käytön myötä opiskeluni muuttuu aiempaa aktiivisemmaksi. Eikä missään nimessä ajatus ole se, ettei teoriaa olisi hyvä lukea, mutta lyhyemmän pätkän teoriaa luettuaan kun siirtyy tekemään tehtäviä, soveltaa heti teoriassa oppimiaan asioita ja tätä myöden ymmärrys teoriasta vahvistuu.

Opiskeluopas antaa vinkkeja asioiden syvälliseen ja tehokkaaseen oppimiseen, lisäksi vinkkejä opiskelun suunnitteluun ja aikataulujen muodostamiseen. Vinkkejä löytyy myös itse koetilannetta ajatellen. Tärkeänä pidän myös sitä, että oppaassa on käsitelty terveellisten elämäntapojen merkitystä ja millaisia stressinhallintakeinoja on käytettävissä.

Kuva: Mafynetti

Kirjoitan seuraavassa MAFY-päivityksessä hieman vielä lisää opiskeluoppaasta ja kerron millaiset ovat ensimmäisen viikon tunnelmat, kun Mafynetti on käytössä. Lisäksi jos tulee kysymyksiä mieleen liittyen Mafynettiin, niin laittakaa rohkeasti! 


-H-

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista kuulla mafy-netistä! Itse pohdin sen ostoa vielä, mutta kaikesta hehkutuksesta päätellen esim. Älyvuodossa, alkaa tuntumaan siltä sen tilaan ja makselen sit takas ens vuoden (#opiskelijabudjetti) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En usko, että petyt mikäli tilaat Mafynetin :) Ainakin itsellä on ensitunnelmat hyvät.

      Poista

Kaksi viikkoa

Nyt on tullut kuluneeksi kaksi viikkoa pääsykokeesta. Olo on ollut viime aikoina jokseenkin tyhjä ja uuvahtanut. En ole vain saanut aikaisek...