14. syyskuuta 2017

244/412 Kuinka homma etenee?

Maanantaina opiskeluvalmennuksen tiimoilta MAFYlta minulle soitteli Santeri.  Hän kertoi omista taustoistaan omaan pääsykoehaku historiaansa liittyen ja minä puolestani kerroin hieman itsestäni liittyen aiempiin opiskeluihini ja nykyiseen elämäntilanteeseeni. Kartoitimme puhelun aikana muun muassa lähtötasoani, keskustelimme resursseistani ja tekniikoistani opiskella. Koin puhelun erittäin hyödylliseksi. Oli mukava jutella ihmisen kanssa, joka oli pääsykokeen läpäissyt ja onnellisesti tällä hetkellä opiskelee yliopistolla. Tuli tunne, että joku todella on kiinnostunut minun hakuprosessistani ja halukas auttamaan minua toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla oppiakseni kaiken tarvittavan. 

Tällä viikolla olen kerrannut Mafynetista matematiikkaa fysiikan opiskelijalle, jotta minulla todella olisi tarvittavat taidot selviytyä fysiikan laskuista. Tämä on todellakin paikallaan, koska kuten olen aiemmin kertonut niin laskeminen ei ole minulle ollut se vahvin osa-alue ja sitähän tässä hommassa nimenomaan vaaditaan. Tehtäviä tuossa matematiikan kertauspaketissa on noin 150 ja osassa tehtävissä on alakohtia a, b, c.. Kaikkia tehtäviä tuosta osuudesta ei tarvitsisi tehdä, vain ainoastaan ne, jotka mielestäni vaativat kertausta, mutta koen itselleni parhaaksi tehdä nuo kaikki tehtävät. Kerrattuani matematiikan osuuden siirryn jatkamaan fysiikan ja kemian opiskelua. Biologian lukeminen on nyt toistaiseksi breikillä.

Laskimme Santerin kanssa, että töiden ja muiden juttujen ohessa voisin kyetä parhaimmillani lukemaan ja laskemaan noin 18-22 tuntia viikossa. Muuttuvia tekijöitä lapsiperheen arjessa toki on, että saas nähdä kuinka optimistinen oma arvioni oli käytettävistä tunneista. 

Seuraava soitto opiskeluvalmennusta koskien on kahden viikon kuluttua maanantaisesta. Tuolloin sitten tarkastelemme yhdessä etenemistäni ja kerron kuulumisistani viimeiseltä kahdelta viikolta.-H-

5 kommenttia:

 1. Moikka! Mielenkiintoista lukea sun ajatuksia pääsykokeesta. Täällä myös toinen sairaanhoitaja hakija ja fiilikset samankaltaiset kuin sulla. Luitko ennen mafya teorioita lukion oppikirjoista vai miten sun lukeminen on käytännössä edennyt? Mulla oli aluksi tarkoitus kahlata läpi kaikki kirjat, mutta keskusteltuani Mafyn opiskeluvalmentaja kanssa tulin toisiin aatoksiin. En välttämättä ehtisi kevään aikana laskea tarpeeksi jos syksyn käyttäisin pelkkään passiiviseen lukemiseen. Nyt olen elokuusta asti tehnyt Mafyn mukaan ja ensimmäinen vihko fysiikan laskuja on täynnä! :-D toivottavasti ei ollut huono ajatus vaihtaa suunnitelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat viestisi tulivat perille :) Mä luin ennen Mafynetin käyttöä teorioita lukiokirjoista. Nyt en ole kirjoja lukenut, ainoastaan käyttänyt Mafynettiä. Uskon, että mikäli Mafyn teoria jostain syystä tuntuu liian kevyeltä niin asian tarkistan kirjoista. Vielä ei ole tarvinnut. Oletko nyt kauan käyttänyt Mafynettiä? Mikä muutoin tuntuma projektista? :)

   Poista
  2. Aloitin lukemisen elokuun alussa, ja tosiaan aluksi pidin mafya auki muun teorialukemisen taustalla. About elokuun puolivälistä mafyn rooli on korostunut ja olen pääsääntöisesti käyttänyt sitä opiskeluun. Minulla on jonkinlainen pohja jo lukiosta, eli en ihan täysin tyhjästä lähtenyt. Projektista muutoin tuntuma on varsin vaihteleva. Välillä homma tuntuu menevän oikein mukavasti, mutta välillä käyn tooosi syvällä rypemässä. Minulla on tosi paha tapa verrata itseäni muihin ja luoda itselleni ajatusta "Ei tästä tule mitään, aika ei riitä, stressaa" ym, josta pitäisi päästä pois :) Ajatuksia on aina kiva vaihtaa muiden hakijoiden kanssa, kun minulla ei ole yhtään sellaista tuttua kenen kanssa pääsykokeessa ja hakemisesta voisi keskustella.

   Poista
  3. Uskon Mafyn toimivan sillä monet sitä käyttäneet ovat selättäneet pääsykokeen. Pitäisi vain luottaa omaan tekemiseensä, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty. Nuo tunteet mitä säkin käyt läpi on myös täällä lähes arkipäivää. Itseään vertaamalla muihin ei kyllä saavuta mitään muuta kuin tolkutonta stressiä :D Mulle saa aina laittaa sähköpostia tai heittää kommentilla jos haluaa enemmälti ajatuksia vaihtaa. On hyvä keskustella välillä jonkun kanssa, joka on tässä samassa hommassa mukana.

   Poista
 2. Moikka, hävisiköhän aiempi kommenttini internetin syövereihin :-D Käytän itsekin mafya opiskeluun, mietin vain sitä teorian kattavuutta. Käytätkö sinä vielä lukiokirjoja lisänä? Minulla kyllä kirjat on, ja ne viime vuonna olen lukenut läpi. Opiskeluvalmentajan kanssa juteltiin, ja hän ehdotti että lukisin nyt vain mafya, jottai soveltavien tehtävien tekeminen jäisi taas viimeisille kuukausille. Nyt olen jo siis aloittanut laskemisen mafynetti edellä. Tarvittaessa sitten vain tarkistanut lukiokirjoista, jos jotain en ole ymmärtänyt.

  VastaaPoista

Kaksi viikkoa

Nyt on tullut kuluneeksi kaksi viikkoa pääsykokeesta. Olo on ollut viime aikoina jokseenkin tyhjä ja uuvahtanut. En ole vain saanut aikaisek...