Kokeen alkaessa luin kaikki ohjeet läpi, täytin omat tietoni papereihin. Aloitin tehtävien "tekemisen" monivalinnoista ja valitsin sieltä ne, joiden luulin olevan oikein. En täyttänyt kaikkia, koska en halunnut ottaa riskiä väärien vastausten miinuspisteistä. Se vasta olisikin temppu, kun saisi kokeen yhteispisteistä miinus merkkisen 😅
Etenin monivalintojen jälkeen eteenpäin tehtävä kerrallaan. Luin jokaisen tehtävän kysymykset tarkasti läpi ja mietin, että osaanko jotakin tähän liittyvää tai olenko koskaan edes lukenut, tai kuullut kysyttävästä aiheesta. Tein tehtävistä sen verran mitä vähänkin osasin. En lähtisi kokeen ja osaamiseni perusteella kuitenkaan leikkimään esimerkiksi virtapiireillä tai risteyttämään koiria tietyn väristen pentujen toivossa. Tehtävässä 9 kuitenkin onnistuin mielestäni hyvin, sillä sain kirjoitettua lähes mallivastauksen mukaisen vastauksen sukupuolen määräytymisestä, sukupuolen kehittymiseen sisältyvistä vaiheista ja niihin vaikuttavista tekijöistä. Biologian tehtävissä oli siis paljonkin tuttua, mutta kokeen loppu puolella olevat kemian ja fysiikan tehtävät olivat minulle täyttä hepreaa.
Kuva: Pinterest |
Kokeesta jäi kuitenkin fiilis, että siinä varmasti onnistuisi jos osaisi. Tarkoitan, että osaamisen ollessa oikealla tasolla ja asioita opiskeltuaan tuosta selviää. Se ei ole ylivoimainen musta mörkö, jonka voi selättää vain älyttömällä tuurilla. Voi toki olla, että ajattelen naivisti, mutta näin se minun mielestäni on. En pelkää ensi vuotta, koska tiedän, että tulen vuoden aikana tekemään kaikkeni oppiakseni asiat. Mikäli se ei sitten riitä, niin se on sen ajan murhe. Yritän olla ajattelematta asiaa nyt.
-H-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti